Αφρικάνικος χορός με live κρουστά

 

Από 1/7-24/7 κάθε Τρίτη και Πέμπτη 20.00 -21.30 με την Κατερίνα Καρατζή και την συνοδεία live αφρικάνικων κρουστών με τους Dauda Conteh και Μαριάντζελα Δημάκη.
Πληροφορίες και συμμετοχές στο 210 6560713

Ο αφρικάνικος χορός λειτουργεί θεραπευτικά μέσα από τη συνειδητότητα και την ελευθερία του σώματος. Χορεύοντας απελευθερώνουμε την περιττή ένταση από τους μύες και συνδεόμαστε με την δικιά μας εσωτερική ρυθμική δύναμη.

Το μάθημα χτίζεται ως εξής:
1) Ζέσταμα το οποίο έχει σκοπό εκτός από την προθέρμανση των μυών, την απελευθέρωση του αυχένα, του στέρνου, της λεκάνης και των χεριών.
2) Εξοικείωση με τον αφρικάνικο χορό μέσα από απλά και βασικά βήματα.
3) Παράδοση χορογραφίας και τραγουδιού εμπνευσμένα από την παράδοση της δυτικής Αφρικής.
4) Ασκήσεις stretching και χαλάρωσης εστιάζοντας στην αναπνοή.

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Καρατζή:
Η Κατερίνα άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα αφρικάνικου χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου ενώ ταυτόχρονα σπούδασε αφρικάνικα κρουστά στα “Κρουστά της Τάκη” με τον Λευτέρη Γρηγορίου και τον Νίκο Πολυχρονίδη.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια αφρικάνικου χορού με τους
Norma Claire, Aicha Diallo, Moise Kourouna, Mamadama Camara, Fanta Dembele και σε σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών με τους Babara Bangoura, Harouna Dembele, Davide Torti, Mare Sanogo και Μoussa Oulare, Taga Sidibe.
Tον Δεκέμβριο του 2010 ταξίδεψε στο Μάλι και στη Γουινέα μελετώντας τη μουσική και χορευτική παράδοση της δυτικής Αφρικής.
Ως performer έχει δώσει παραστάσεις με την ομάδα χορού “Anasa”,την ομάδα κρουστών “Τα Κρουστά της Τάκη” ,
με την ομάδα “African Percussion” και με την ομάδα Ubuntu Group (Ο Χορός Στο Σταυροδρόμι των Πολιτισμών, Θέατρο Δόρα Στράτου 2013),
Είναι μέλος του σχήματος Troupe Emma Ya και από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa.