Σεμινάριο Χοροθεραπείας 4 και 5 Ιουνίου

1737_noe_rope_dancer (1)

                                        “Ισορροπώντας τις αντιθέσεις”

Η ισορροπία είναι μια δυναμική κατάσταση, που απαιτεί μικρές προσαρμογές, ευελιξία, ενεργή παρουσία στο εδώ και τώρα, και διάθεση για πειραματισμό. Σε έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις, συχνά αυτή η ισορροπία είναι επισφαλής.

Σε αυτό το σεμινάριο χοροκινητικής θεραπείας θα μας απασχολήσουν οι δύο πόλοι, οι αντιθέσεις και ο δρόμος προς την ισορροπία.

Με εργαλεία μας την κίνηση, τον χορό, τον λόγο, τον αυτοσχεδιασμό και το παιχνίδι θα κινηθούμε και θα επικοινωνήσουμε μέσα σε ένα ασφαλές θεραπευτικό περιβάλλον. Αντλώντας από την γνώση που ήδη υπάρχει στο σώμα μας θα εξερευνήσουμε βιωματικά καταστάσεις αστάθειας και σταθερότητας, θα κινηθούμε αντιθετικά και θα ανακαλύψουμε τα δικά μας σημεία ισορροπίας.

Το σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 4/6 στις 18.00-21.00 και την Κυριακή 5/6 στις 11.00-14.00 και θα το συντονίσουν οι χοροκινητικές θεραπεύτριες Τόνια Δάκου (MΑ Dance Movement Therapy, UAB Barcelona) και Έλενα Καραμπούλα (MΑ Dance Movement Therapy, UAB Barcelona

Η Τόνια Δάκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Εκπαιδεύτηκε στην προσέγγιση της  Χοροκινητικής Θεραπείας (Dance Movement Therapy) σε επίπεδο Μάστερ στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (UAB), όπου σπούδασε με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, διπλωματούχος καθηγήτρια χορού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού «Στιγμή».

Η Έλενα Καραμπούλα είναι Χοροθεραπεύτρια ( ΜΑ in Dance Movement Therapy), απόφοιτη του πανεπιστημίου Autonoma της Βαρκελώνης (Universitat Autonoma de Barcelona). Έχει πτυχίο στην Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού από το ΕΑΠ, και σπουδές στη δημοσιογραφία. Σήμερα εργάζεται εθελοντικά στη Θεραπευτική Μονάδα για παιδιά με Αυτισμό του Ε.ΚΕ.ΨΥΕ και διατηρεί συνεργασία με την εταιρεία Ψυχολογικών Υπηρεσιών Άερτον.

Ημερομηνίες: Σάββατο 4 Ιουνίου 18.00-21.00

Κυριακή 5 Ιουνίου 11.00-14.00

Τόπος:Σχολή χορού MOTUS, Αριστείδου 8, Χολαργός,

(μετρό στάση Νομισματοκοπείο)

τηλ: 210.65.60.713.

Κόστος: 40 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής ως 2 Ιουνίου στο dance@motus.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τόνια Δάκου 9648272658, e-mail: antoniadakou@hotmail.com

Έλενα Καραμπούλα 6977976645, e-mail: ekarampls@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *