Καλοκαιρινά σεμινάρια Σύγχρονου Χορού με τη Βάσια Ζορμπαλή

 

Creating Contemporary Movement

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 3/7-12/7 στις 20:00-21:30.

Σύγχρονος χορός με τη Βάσια Ζορμπαλή .
Όταν η σύγχρονη κίνηση συναντά τον εαυτό της και ο εαυτός το σώμα του!

Με εργαλεία το release technique, το contact improvisation, το partnering και τον αυτοσχεδιασμό, μέσα από το συγκεκριμένο μάθημα και με απόλυτο σεβασμό στην ανατομία του σώματος, αναζητούμε τον διάλογο μέσα από την κίνηση. Ένα διάλογο δημιουργικής σωματογνωσίας και ενσυναίσθησης και όχι στείρας απομίμησης, που ξεκινάει από την αίθουσα του χορού και γίνεται ασυναίσθητα μέρος της καθημερινότητάς μας. Μαθαίνοντας το σώμα μας μέσα από την κίνηση δημιουργούμε τη βασική εργαλειοθήκη για να ξέρουμε πώς θα περπατήσουμε, πώς θα τρέξουμε, πώς θα πέσουμε και δε θα χτυπήσουμε, πώς θα απελευθερωθούμε.

Ανακαλύπτουμε τη δύναμη της βαρύτητας που μας έλκει προς τη γη και τους τρόπους να αντισταθούμε σε αυτήν. Χρησιμοποιούμε τους μοχλούς που μπορεί να φτιάξει το σώμα μας για τη διευκόλυνση της μετακίνησής του και για την υποστήριξη απαιτητικών κινητικών προκλήσεων. Μαθαίνουμε να εκμεταλλευόμαστε τη δυνατότητα μετασχηματισμού του σώματος προκειμένου να οδηγηθούμε εύκολα στο πάτωμα, να γειωθούμε χτίζοντας μία γερή βάση για το σώμα μας, αλλά και να εκτιναχθούμε προς τα πάνω. Μαθαίνουμε να χειριζόμαστε και να εμπιστευόμαστε το βάρος μας σε ένα άλλο σώμα αλλά και να δεχόμαστε το δικό του ώστε από κοινού να συν-κινηθούμε. Προπάντων μαθαίνουμε να έχουμε όλες μας τις αισθήσεις ανοιχτές προς τον άλλο και την ομάδα για τη δημιουργία ενός από κοινού αρμονικού χορού.

Ο δομημένος αυτοσχεδιασμός και τα χορογραφικά μονοπάτια που θα ακολουθήσουμε θα λειτουργήσουν σαν εργαλεία ενίσχυσης και ανάδειξης της διαφορετικότητας του καθενός, μιας και το κύριο ζητούμενο του μαθήματος είναι η χαρά της αυθόρμητης έκφρασης του σώματος. Τα στοιχεία του partnering θα αποτελέσουν τη βάση της εξοικείωσης με το άλλο σώμα, ερευνώντας τους κινητικούς μηχανισμούς συνύπαρξης και συντονισμού που δεν απαιτούν την ομοιότητα των σωμάτων και την εμπειρία.

Η δομή του μαθήματος κινείται σε τρεις άξονες που αλληλοσυμπληρώνονται:

1. Τεχνική, ξεκινώντας από ασκήσεις στο πάτωμα που ομαλά και διαδοχικά μας οδηγούν στο όρθιο επίπεδο, χτίζουμε τον άξονα της ισορροπίας μας και την πλαστικότητα στη μετακίνηση.
2. Αυτοσχεδιασμός – Χορογραφική σύνθεση, μέσα από συγκεκριμένες κινητικές οδηγίες αναμετρόμαστε με τις έννοιες του χώρου και του χρόνου, οξύνοντας μυαλό και σώμα και χτίζοντας παράλληλα τη σχέση με τον άλλον και την ομάδα.
3. Τελική χορογραφία, όπου μέσα από ένα δοσμένο κινητικό υλικό καλείται το άτομο να ανακαλύψει τις συνδέσεις που προέκυψαν από όλη τη ροή του μαθήματος και τον αυτοσχεδιασμό που προηγήθηκε.

Σε ποιους απευθύνεται:

• Άτομα χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στο χορό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *