Βάσια Ζορμπαλή

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» (2014) και του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης (2009).

Χορογραφεί και χορεύει από το 2008 (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Φεστιβάλ Καλαμάτας, Θέατρο Εμπρός, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Σύγχρονο θέατρο, Athens Video Dance Festival, Κέντρο Μελέτης Χορού Ρ. και Ι. Ντάνκαν, Χώρος Τέχνης 14η Μέρα, Θέατρο Άλεγκτον, Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών ΜΕΤΑ, κ.α.).

Από το 2012 εμπνέεται, ερευνά και δημιουργεί μέσω του εκπαιδευτικού κινητικού προγράμματος ‘Σκυτάλη’. Η εμπειρία της στην εκπαίδευση την οδήγησε με μία συγγραφική ομάδα 4 συναδέλφων της μέσα από το πρόγραμμα στην έκδοση του βιβλίου «Γιατί το παιχνίδι τρέχει και πέφτει», Εκδόσεις Πατάκη (Σεπτέμβριος 2018).

Διδάσκοντας σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, partnering, μπαλέτο και παραδοσιακούς χορούς σε σχολές χορού και στούντιο της Αθήνας και της επαρχίας γεμίζει βιώματα από τόπους, χρόνους και ανθρώπους για να τα μοιραστεί με τους επόμενους.

Από το 2016 δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιακής εικόνας με την καλλιτεχνική ομάδα Anomia.

Έχει αποσπάσει το 1ο βραβείο καλύτερου videodance από το 60secondsdance FI/NO/DE (Απρίλιος 2017)  και το 1o Βραβείο Καλύτερης Χορεύτριας στο 13ο Φεστιβάλ Χορού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων (Απρίλιος 2014).