Γιάννα Αλαμάνου

  H Γιάννα Αλαμάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Σε νεαρή ηλικία γνωρίζει την βραζιλιάνικης καταγωγής χοροδιδάσκαλο Cristiane Cabral που την μυεί στον κόσμο της αφροβραζιλιάνικης τέχνης και την προωθεί να ξεκινήσει  τις σπουδές της στην βραζιλιάνικη σάμπα. Συνεχίζει τη εκπαίδευσή της με αφρικάνικο χορό, modern jazz, σύγχρονο χορό και μπαλέτο ενώ παράλληλα μελετά ανατομία και μουσική.
   Θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις της παρακολουθεί σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Βραζιλία (Carlos Ujhama-Eliete Miranda -Rosangela Silvestre-Vera Lopes),  Βερολίνο (Mandy Pfenning-Natasha Noak-Jeanette Kirsch), Μαδρίτη (Paulo Kruz), Ολλανδία (David Zambrano), Πορτογαλία (Claudine Garcia), Γαλλία (Edilene Alves), Βιέννη (Ismael Ivo), Ιταλία (Simona Brunelli), Hofesh Shechter company (Frederic Despierre-Corporon & Attila Ronai), Akram Khan company (Kristina Alleyne), Alvin Ailey American Dance Theater (Elizabeth Roxas, Bernard Caddis).
   Σαν χορεύτρια έχει στο ενεργητικό της πολλές εμφανίσεις που προωθούν την τέχνη της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας αλλά και συνεργασίες στο σύγχρονο χορό με γνωστούς έλληνες χορογράφους. Έχει επιμεληθεί την κινησιολογία σε θεατρικές παραστάσεις, και μοιράζεται την αγάπη της για την σάμπα διδάσκοντας και χορογραφόντας.