Στέλλα Σπύρου

Η Στέλλα Σπύρου ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως χορογράφος, χορεύτρια. Κατέχει δίπλωμα BA (Bachelor) του τμήματος Contemporary Dance Practice του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας (Deree) και MSc (Master of Science) του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2011 φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιοϋλικών και Εμβιομηχανικής του Πανεπιστημίου Unicamp στην πόλη Campinas στη Βραζιλία, ενώ παράλληλα παρακολούθησε και μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Σωματικών και Παραστατικών τεχνών (Instituto de Artes Cênicas e Corporais) του ιδίου Πανεπιστημίου.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού TÊRREMOT DANCE COMPANY. Με το πρώτο της έργο “óMNIRA” συμμετείχε στο MASDANZA International Festival (Κανάριοι Νήσοι, 2016), όπου απέσπασε το βραβείο “Special Mention of the  Jury” για τη σύνθεση. Το ίδιο έργο έχει συμμετάσχει στα παρακάτω Φεστιβαλ: Arc for Dance Festival (Αθήνα, 2015) Cádiz en Danza International festival (Cadiz, 2017), Trayectos International Contemporary Dance Festival (Zaragoza, 2017), Agitart Figueres International Festival (Figueres,2017), Lekuz Leku International Festival (Bilbao), Ammutinamenti (Ravenna,2018), Danza Urbana Bologna (2018). Τον Ιούνιο του 2018 παρουσίασε στο Bob Festival το δεύτερό της έργο “Σύννεφο με παντελόνια” του Β.Μαγιακοφσκι σε συνεργασία με τον μουσικό και σκηνοθέτη Χρήστο Θάνο. Την ίδια χρονιά συμμετείχε ως resident artist στο κέντρο Fienile Fluò Center στην Μπολόνια.
Το 2019 παρέδωσε σεμινάριο αφρικάνικου χορού για μικτή ομάδα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το 2021 πραγματοποίησε διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο χορού για ευπαθείς ομάδες στα πλαίσια του Arc For Dance Festival, με υποστήριξη και υπηρεσίεςπροσβασιμότητας της Liminal Access. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει αφρικάνικο χορό της διασποράς και αυτοσχεδιασμό σε αρτιμελείς και ΑμεΑ, ενώ το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται και στην συμπερίληψη ατόμων βαρήκοων ή με ολική απώλεια ακοής στο χορό.